Megalakult a Gyermekvilág

Megalakult a Gyermekvilág polgári társulás. Célja, hogy szakmailag koordinálja a bábosokat, gyerek-és ifjúsági színjátszókat, szervezze az őket érintő fesztiválokat a felvidéken. Az alakuló ülésen meghatározásra került a szervezet 5 éves programja, melyet Szabó Csilla a szervezet alelnöke a következő szavakkal foglalt össze:

„Az ötéves vízióink kicsit merészebbek, de úgy gondolom, hogy álmodni merészen kell. Nagyon szeretnénk, hogy öt év múlva a szlovákiai magyar bábos, gyerek-és ifjúsági színjátszás ott legyen a nemzetközi vérkeringésben. Legyen a szervezetnek két állandó alkalmazottja egy irodával, egy nagyon jól működő weboldalunk, adatbázisunk, saját szakmai szakirodalmi bázisunk, mind nyomtatott, mind audiovizuális formában”

Tervezett programok egyik témája a helyi értékeken alapuló bábos és színjátszó előadások megalkotása és bemutatása.

Sajnos a találkozón több bábos és színjátszó csoport vezetője a nem tudott részt venni betegség miatt. Hamarosan további szakmai és koordinációs megbeszélés, összejövetel következik.

                                             

Next Post

Egy éve...

ked febr 8 , 2022
Egy éve, 2021. február 8-án elhunyt Huszár Lászlóra emlékezve nézem a visszaemlékezéseket, nekrológokat. Sokan, sok fórumon fejezték ki döbbenetüket a visszafordíthatatlan felett. Sokan, sokféleképpen emlékeztek meg róla, felidézve mindennapjait, küzdelmeit, de egy valami közös az emlékezetében: sohasem magáért, mindig másokért, mindig a „közös ügyért”, kultúránkért, értékeinkért dolgozott. Ki nem mondott, […]