Könyvbemutató

Könyvbemutató

Felvidék értékeit gyűjtötte csokorba az a kiadvány, melyet a Hodnoty kultúry-Értékek polgári társulás egy Interreg program keretében adott ki.

A „Felvidéki értékek gyűjteménye” című kötet  magyar és szlovák nyelven is megjelent. A könyvből 3000 példány készült, nagyszabású bemutatója pedig áprilisban, Karván zajlott.

A hiánypótló kiadvány létrejöttéhez a Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részeként működő Kisprojekt Alapból kapott forrást a polgári társulás.  Bödők Károly, a társulás elnöke a rendezvényen elmondta, hogy olyan  könyvet szerettek volna kiadni, amivel a felvidék eddig összegyűjtött kincseit be tudják mutatni, ráadásképp most már az interneten, E-book formájában is elérhető legyen.

Rancsó Andrea, a Felvidéki Értéktár Bizottság elnöke a könyvbemutatón hangsúlyozta, hogy a bizottság tagjainak nagy része van abban, hogy szakmai szempontból is pontos leírások születtek az egyes értékekről. Néhány esetben QR kódok segítségével is megtalálhatók az értékek pontos leírásai. “Ezzel szeretnénk elérni azt, hogy a mai, digitalis világban, felkeltsük a fiatalok érdeklődését a téma iránt.”

A könyvbemutató résztvevői a QR kódok beolvasásának módját is megismerhették.

 

Bödők Károly, a továbbiakban kiemelte a szlovák és magyar fél közötti kiváló kapcsolatot és elmondta, tovább folytatná ezt a gyümölcsöző együttműködést.

Támogatók:

 

További bejegyzések