VI. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAP

2021-ben egyének és csoportok számára is meghirdette az SZMPSZ a Tehetségdíj elnevezésű pályázatát, melynek célja, hogy felkutassa azokat az ígéretes tehetségeket, akik eredményeikkel és adottságukkal kitűnnek társaik közül.

Egy év kihagyása után érkeztek is szép számban a nevezések, közülük a meghatározott feltételeknek megfelelve 53 egyén és 19 csoport és azok mentorai nyerték el az elismerést 38 jelölő intézetből, szervezetből.

A SZMMI munkájába önkéntesként bekapcsolódó középiskolásokat ajánlott a pályázatba, támogatva ezzel az Értékek társulás nevezését. A Felvidéki Értéktárral foglalkozó diákok – Rancsó Kamilla és Lucza Ákos – Huszár László mentorálása alatt megvizsgálták az adattár használhatóságát. Számos emlékhelyes fényképpel gadagították a gyűjteményt, valamint több régi fotó is digitalizációra került tevékenységüknek köszönhetően. Ígyeketek felhívni a fiatalok figyelmét a Településmustra érdekességeire és buzdították a fiatalokat, hogy bővítsék az adatbázist.

Örülünk, hogy az SZMPSZ méltónak tartotta őket az elismerésre, mely reméljük ráirányítja a fiatalok figyelmét szülőföldjük megismerésének fontosságára. A társadalomtudományok kategóriában elnyert elismerésnek a Tornai Kincskeresősök is örülhetnek, akiknek gyűjtőmunkájukkal számos helyen találkozhattunk már.

Szívből gratulálunk a többi díjazottnak is és további jó munkát kívánunk. 

A díjazottakról bővebben: VI. FELVIDÉKI TEHETSÉGNAP online értékelése és ünnepi díjazás – SZMPSZ

 

Next Post

Digitális technológiák alkalmazása - képzés

csü júl 1 , 2021
Helyszín: Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza, Fürdő utca 3, 945 01 Komárom Időpont: 2021. július 12 Program: 08:30 – 09:00    Bevezető, Felvidéki Értéktár bemutatása 09:00 – 09:30    Szanyi Mária: A helytörténeti kutatás helyszínei és módszerei 09:30 – 09:45    Kávészünet 09:45 – 10:45    Haraszti Gyula: Videók és fotók készítése és beépítése az […]