Ilyen volt a Hungarikum vetélkedő a versenyzők szemével

Ilyen volt a Hungarikum vetélkedő a versenyzők szemével
A napokban lezárult a tavalyi év végén a 7., 8., 9. és 10. osztályos (középiskolás) diákok számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedő 10. osztályosok részére meghirdetett versenye. Az elődöntő és a döntő a lakiteleki Népfőiskolán került megrendezésre május 22-23-án. Felvidéket Dunaszerdahely és Perbenyik csapata képviselte a Kárpát-medencei megmérettetésen.

 

Az alábbiakban a dunaszerdahelyiek élménybeszámolója olvasható a versenyről:

 

“Dunaszerdahelyről, a Három grácia csapatként először neveztünk be a Hungarikum Vetélkedőbe. A TOTÓ megoldása után nekiálltunk egy hungarikum feldolgozásához. A táncházat választottuk, mivel mindhármunkat ez foglalkoztatott. El kellett még készítenünk egy újságcímlapot Szeresd a magyart! címmel a számunkra legszebb magyar városról. Tata városa került fel erre a címlapra. Egy mottót is kitaláltunk: Tata – ahol a természet és a történelem együtt lélegzik. Mindezek kiértékelése után megkaptuk a várva várt e-mailt, hogy bekerültünk a Lakiteleken megrendezett döntőbe.

 

Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. Az elődöntőből a másnap sorra kerülő döntőbe is bejutottunk. Ott pedig szintén prezentálnunk kellett. Meg kellett neveznünk valamit, aminek szerintünk fent lenne a helye a hungarikumok listáján.

 

A „Nélküled” című zeneszámról úgy véltük, összeköti a magyar kisebbségeket az anyaországgal, ezért teljesen megállná a helyét a többi érték között.

 

A kiértékelésen kiderült, hogy a 6. helyet sikerült bezsebelnünk.

 

Köszönjük, hogy részt vehettünk a versenyen! A másik szlovákiai csapatnak, a Tavirózsáknak Perbenyikből is szeretettel gratulálunk az országos 13. helyezésért!”

 

Köszönjük a beszámolót és bízunk benne, hogy a többi felvidéki versenyző is hasonlóan jó érzésekkel gazdagodva tért haza!

További bejegyzések