Második forduló: Határtalan Kreativitás

Második forduló: Határtalan Kreativitás
Három izgalmas és változatos csapatfeladat vár a Kárpátmedencei-vetélkedő versenyzőire. Itt elsősorban a kreatív megoldásokra  kíváncsiak.
                                                                      A forduló 2023. január 22-én, 23:59-kor zárul. 
A feladatlapok bármikor és akárhányszor megnyithatók, nincs időkorlát.

1. FELADAT: A BAKANCSLISTA – KÁRPÁT-MEDENCEI TOP10

A második forduló első feladata: bakancslista-készítés. A Kárpát-medence magyar lakta része valódi ékszerdoboz festői szépségű tájakkal, történelemtől vibráló helyekkel, impozáns épületekkel, szemet és lelket gyönyörködtető népművészettel, titokzatos romokkal, érdekes múzeumokkal, káprázatos kilátóhelyekkel, pompás főúri kastélyokkal és palotákkal – telis-tele felfedezésre váró csodákkal. Vajon hány olyan utazás, kaland, próbatétel van a bakancslistánkon, amely rávezet arra, hogy mennyire fontos, hogy időnként kilépjünk a komfortzónánkból, teszteljük saját határainkat. Lássuk, milyen közös pontok vannak a listáinkon, s hova és miért utaznánk el szívesen!

2. FELADAT: TERVEZZETEK FESZTIVÁLT!

A második forduló második szakaszában a szervezői készségetekre és a kreativitásotokra vagyunk kíváncsiak. Találjátok ki és tervezzétek meg régiótok jövőbeli legsikeresebb, leglátogatottabb fesztiválját. A Kárpát-medence mára már igazi fesztivál-nagyhatalommá nőtte ki magát, és szinte egymást érik a nemzetközi szintű rendezvények. Az érdekel bennünket, hogy a Ti fesztiválotok milyen lenne, mi lenne a pontos menete.

3. FELADAT: SÜSSÜNK, FŐZZÜNK VALAMIT…

A második forduló harmadik felvonásában TI lesztek a konyhafőnökök. Az utóbbi húsz évben a magyar konyha izgalmas változásokon ment keresztül, amit immár nemzetközileg is jegyeznek. Ti milyen – a régiótokra jellemző – hagyományos étellel kínálnátok a hozzátok érkező vendéget? Vagy egy utazás során, ha be lehetne mutatni az ott élőknek a szülőföldetek jellegzetes ételét, mi lenne az? Főzzétek, süssétek meg azt a régiótokra vagy településetekre jellemző ételt (vagy italt) a nagymamátokkal – vagy nagypapátokkal, bármelyik családtagotokkal vagy ismerősötökkel!
                                                                                                                                                                                                                        VH
További bejegyzések