Értékes kiadványok

Mi, magyarok, valamint Hiszek egy hazában címmel a magyar kultúra évezredes értékeit, a határon túli magyar örökséget, a külhoni magyarság szellemi és anyagi alkotásait is bemutató kiadványokat jelentetett meg a Hungarikum Bizottság, az Agrármininsztérium 2020-ban.

A sorozat apropója, hogy 2020-at az Országgyűlés a nemzeti összetartozás évének nyilvánította, emlékezve a trianoni békediktátum 100. évfordulójára. Az új sorozat nem csak azt mutatja meg, hogy mi-minden maradt az elcsatolt területeken, hanem azt is, hogy a külhoniak – Kárpátalja, Erdély, a horvátországi magyarság, Muravidék, Őrvidék, Felvidék és a Délvidék – miként gazdagították az egyetemes magyarságot az elmúlt évtizedekben is.  Az Értékek Polgári Társulás és a Felvidéki Értéktár segítségével a Felvidékre is eljutnak a kiadványok, melyeket már a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a csicsói, hetényi, madari és bátorkeszi alapiskola is örömmel fogadott.

Szász Veronika, a madari Édes Gergely Alapiskola igazgatója és Rancsó Andrea a FÉB elnöke

Next Post

Érték-képzés

hét máj 10 , 2021
A Mentor Tehetségsegítő Tanács képzést szervez: Digitális technológiák alkalmazása a helytörténeti kutatásban címmel. A képzés foglalkozik az értéktárak, értéktár-mozgalmak és azok adatbázisának bemutatásával, a Kincskeresőkre készített munkák adatgyűjtésének és feldolgozásának módszertanával, valamint igyekszik megismertetni a résztvevőket a podcast műfajjal és a helytörténeti munkák számára használható hang- és video-felvételek készítésével, vágásával, […]
Total
1
Share