Értékeink digitalizációja a Villa Heten PT segítségével

Értékeink digitalizációja a Villa Heten PT segítségével

A 2022-es éveben a hetényi Villa Heten polgári társulás tagjai digitalizációs munkálatokat végeztek az értéktár adatbázisának bővítése céljából, a Nemzeti Kisebbségi Alap támogatásának segítségével.

Termékeny évet tudhatnak maguk mögött, hisz 8 értékbeszélgetés, majdnem 90 fotó (több településről), 2 könyv , 4 dokumentum és jó pár cikk került megjelenésre  értéktárunk hivatalos oldalán is.

Érdekességként elmondható, hogy legsikeresebbnek tartják a könyvek és a térképek digitalizációját, mert ezek az anyagok az 1848 – 1878 közötti időszakban jelentek meg először. A térképet elnézegetve mi is meglepődtünk az akkori települések nagyságán és megnevezésein.

A hetényi “friss” gyűjtést a Tarczy Lajos Alapiskolában, Hetényen megrendezett értékkiállítás keretén belül is bemutatták, melyet a környező iskolák pedagógusai is megtekinthettek.

Bízunk benne, hogy a kemény munka meghozza majd jutalmát és nemcsak erkölcsi elismerést hoz a gyűjtöknek, de a KULTMINOR érdemesnek ítéli majd az ilyen jellegű munkák, munkafolyamatok támogatásának folytatását.

Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

 

Adatgyűjtés megvalósítója a Villa Heten.
További bejegyzések